Nemtokake Kemasan Transportasi sing Bisa Digunakake maneh lan Aplikasie dening RICK LEBLANC

Iki artikel pisanan ing seri telung bagean dening Jerry Welcome, sadurunge dadi presiden Asosiasi Kemasan Reusable. Artikel pisanan iki nemtokake kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh lan perane ing rantai pasokan. Artikel kapindho bakal mbahas babagan manfaat ekonomi lan lingkungan saka kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh, lan artikel kaping telu bakal nyuplai sawetara paramèter lan alat kanggo mbantu para pamiarsa nemtokake manawa nguntungake ngganti kabeh utawa sawetara kemasan transportasi panggunaan winates utawa winates perusahaan. menyang sistem kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh.

gallery2

Wangsulan sing bisa dibuwang nambah efisiensi logistik

Bisa Digunakake maneh 101: Nemtokake Kemasan Transportasi sing Bisa Digunakake lan Aplikasie

Kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh ditetepake

Ing sejarah pungkasan, akeh bisnis nggunakake cara kanggo nyuda kemasan utama, utawa pangguna pungkasan. Kanthi nyuda bungkus sing ngubengi produk kasebut, perusahaan nyuda jumlah energi lan sampah sing dienggo. Saiki, bisnis uga ngelingi cara kanggo nyuda bungkus sing digunakake kanggo ngeterake produke. Cara sing paling efektif lan efektif kanggo nggayuh tujuan iki yaiku bungkus transportasi sing bisa digunakake maneh.

Asosiasi Kemasan Reusable (RPA) nemtokake kemasan sing bisa digunakake maneh minangka palet, wadhah lan dunnage sing dirancang kanggo digunakake maneh ing rantai pasokan. Barang-barang kasebut dibangun kanggo pirang-pirang perjalanan lan umur panjang. Amarga sifat sing bisa digunakake maneh, dheweke nawakake investasi kanthi cepet lan biaya per perjalanan luwih murah tinimbang produk kemasan panggunaan siji. Kajaba iku, bisa disimpen, ditangani lan disebar kanthi efisien ing kabeh rantai pasokan. Regane bisa diitung lan wis diverifikasi ing macem-macem industri lan panggunaan. Saiki, bisnis ndeleng kemasan sing bisa digunakake maneh minangka solusi kanggo mbantu nyuda biaya ing rantai pasokan uga bisa nggayuh tujuan keberlanjutan.

Palet lan kontainer sing bisa digunakake maneh, biasane digawe saka kayu tahan lama, baja, utawa plastik isi daur ulang utawa daur ulang, (tahan karo bahan kimia lan kelembapan kanthi sifat isolasi sing apik), dirancang kanggo nggunakake pirang-pirang taun. Wadhah tahan lembab sing kokoh iki dibangun kanggo nglindhungi produk, utamane ing lingkungan pengiriman sing atos.

Sapa sing nggunakake kemasan sing bisa digunakake maneh?

Macem-macem bisnis lan industri ing sektor manufaktur, penanganan bahan, lan panyimpenan lan distribusi wis nemokake kaluwihane bungkus transportasi sing bisa digunakake maneh. Mangkene sawetara conto:

Pabrik

· Produsen lan assembler elektronik

· Produsen komponen otomotif

· Tanduran perakitan otomotif

· Pabrik farmasi

· Akeh jinis produsen liyane

Panganan lan omben-omben

· Pabrik lan distributor panganan lan omben-omben

· Produsen, prosesor lan distributor daging lan unggas

· Gawe petani, pamrosesan lan distribusi lapangan

· Panyedhiya toko bahan roti, susu, daging lan produksi

· Pangiriman roti lan susu

· Produsen permen lan coklat

Distribusi produk ritel lan konsumen

· Rantai toko departemen

· Superstor lan toko klub

· Farmasi eceran

· Distributor majalah lan buku

· Pengecer panganan cepet

· Rantai restoran lan pemasok

· Perusahaan layanan panganan

· Penyedia maskapai penerbangan

· Eceran bagean-bagean otomatis

Sawetara wilayah ing saindhenging rantai pasokan bisa entuk manfaat saka kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh, kalebu:

· Pengangkutan mlebu: Bahan baku utawa subkomponen dikirim menyang pabrik pamrosesan utawa perakitan, kayata penyerap kejut sing dikirim menyang pabrik perakitan otomotif, utawa glepung, rempah-rempah, utawa bahan liyane sing dikirim menyang toko roti skala gedhe.

· Pabrik ing tanduran utawa interplantasi ing proses: Barang dipindhah ing antarane area perakitan utawa pangolahan ing sawijining tanduran utawa dikirim ing antarane tanduran ing perusahaan sing padha.

· Barang rampung: Kirim barang rampung kanggo pangguna langsung utawa liwat jaringan distribusi.

· Bagian layanan: "Sawise pasar" utawa ndandani bagean sing dikirim menyang pusat layanan, dealer utawa pusat distribusi saka pabrik manufaktur.

Pallet lan wadhah pooling

Sistem loop nutup iku cocog kanggo bungkus transportasi sing bisa digunakake maneh. Wadah lan palet sing bisa digunakake maneh bisa mbukak liwat sistem lan bali kosong menyang titik wiwitan asline (logistik terbalik) kanggo miwiti kabeh proses maneh. Ndhukung logistik mbalikke mbutuhake proses, sumber daya lan prasarana kanggo nglacak, njupuk lan ngresiki kontainer sing bisa digunakake maneh banjur ngirim menyang asal mula kanggo digunakake maneh. Sawetara perusahaan nggawe prasarana lan ngatur proses kasebut dhewe. Wong liya milih outsource logistik. Kanthi pallet lan kontainer pooling, perusahaan nyedhiyakake logistik palet lan / utawa manajemen kontainer menyang layanan manajemen pooling pihak katelu. Layanan kasebut bisa kalebu pelacakan, logistik, reresik lan pelacakan aset. Palet lan / utawa kontainer dikirim menyang perusahaan; produk dikirim liwat rantai pasokan; banjur layanan sewaan njupuk palet kosong lan / utawa wadhah lan bali menyang pusat layanan kanggo inspeksi lan ndandani. Produk pooling biasane digawe saka kayu, logam, utawa plastik sing berkualitas, awet.

Sistem pengiriman loop terbuka asring mbutuhake pitulungan saka perusahaan manajemen pooling pihak katelu kanggo nggayuh pamulangan transportasi kosong sing luwih kompleks. Contone, kontainer sing bisa digunakake maneh bisa dikirim saka siji utawa akeh lokasi menyang macem-macem tujuan. Perusahaan manajemen pooling nggawe jaringan pooling kanggo nggampangake bali saka kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh. Perusahaan manajemen kolam bisa uga nyedhiyakake macem-macem layanan kayata pasokan, koleksi, reresik, ndandani lan nglacak kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh. Sistem sing efektif bisa nyuda kerugian lan ngoptimalake efisiensi rantai pasokan.

Ing aplikasi sing bisa digunakake maneh, efek panggunaan modal dhuwur ngidini pangguna pungkasan entuk manfaate maneh nalika nggunakake modal kanggo kegiatan bisnis inti. RPA duwe sawetara anggota sing duwe lan nyewa utawa nggabungake aset sing bisa digunakake maneh.

Iklim ekonomi saiki terus nyurung bisnis kanggo nyuda biaya ing endi wae. Sanalika, ana kesadharan global manawa bisnis kudu ngowahi praktik sing nyuda sumber daya bumi. Kekuwatan loro iki nyebabake luwih akeh bisnis nggunakake bungkus sing bisa digunakake maneh, minangka solusi kanggo nyuda biaya lan kanggo drive keberlanjutan rantai pasokan.


Wektu kiriman: Mei-10-2021