Keuntungan Ekonomi lan Lingkungan saka Kemasan Transportasi sing Bisa Digunakake Dening RICK LEBLANC

Iki minangka artikel kaping pindho ing seri telung bagean dening Jerry Welcome, mantan presiden Asosiasi Kemasan Reusable. Artikel pertama iki nerangake babagan kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh lan perane ing rantai pasokan. Artikel kapindho iki mbahas babagan manfaat ekonomi lan lingkungan saka kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh, lan artikel kaping telu bakal nyuplai sawetara paramèter lan alat kanggo mbantu para pamiarsa nemtokake manawa nguntungake ngganti kabeh utawa sawetara kemasan transportasi panggunaan winates utawa winates kanggo sistem kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh.

Sanajan ana mupangat lingkungan sing ana gandhengane karo kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh, umume perusahaan ngalih amarga bisa ngirit dhuwit. Kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh bisa nambah garis perusahaan kanthi sawetara cara, kalebu:

Annual-Report-2008_Milchdesign_26022009_alles_v4_Seite_25_Bild_0001-213x275

Ergonomis lan keamanan pekerja sing luwih apik

• Ngilangi motong kothak, staples lan palet sing rusak, nyuda ciloko

• Ngapikake keamanan pekerja nganggo gagang sing dirancang kanthi ergonomis lan lawang akses.

• Nyuda cedera punggung kanthi ukuran lan bobot kemasan standar.

• Nggampangake panggunaan rak merchandising, rak panyimpenan, rak aliran lan peralatan angkat / miring nganggo kontainer standar

• Nyuda ciloko slip lan tiba kanthi ngilangi lebu ing tanduran, kayata bahan kemasan sing ilang.

Dandan kualitas

• Kerusakan produk luwih sithik amarga kegagalan pambungkus transportasi.

• Operasi truk lan loading dock sing luwih efisien nyuda biaya.

• Kontainer berventilasi nyuda wektu adhem sing gampang rusak, nambah kesegaran lan umur simpan.

Pangirangan biaya bahan kemasan

• Umur sing migunani maneh saka kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh, ngasilake biaya bahan kemasan dhuwit saben plancong.

• Biaya kemasan transportasi sing bisa digunakake maneh bisa nyebar nganti pirang-pirang taun.

RPC-gallery-582x275

Ngurangi biaya manajemen sampah

• Kurang sampah kanggo ngatur kanggo daur ulang utawa pembuangan.

• Kurang tenaga kerja sing dibutuhake nyiyapake sampah kanggo daur ulang utawa pembuangan.

• Nyuda biaya daur ulang utawa pembuangan.

Kutha lokal uga entuk tunjangan ekonomi nalika perusahaan ganti dadi bungkus transportasi sing bisa digunakake maneh. Pengurangan sumber, kalebu panggunaan maneh, bisa mbantu nyuda pembuangan limbah lan nangani biaya amarga ngindhari biaya daur ulang, kompos kotamadya, pengumpulan tanah lan pembakaran.

Manfaat lingkungan

Reuse minangka strategi sing bisa digunakake kanggo ndhukung tujuan keberlanjutan perusahaan. Konsep panggunaan maneh didhukung dening Badan Perlindungan Lingkungan minangka cara supaya sampah ora mlebu ing aliran sampah. Miturut www.epa.gov, "Pangurangan sumber, kalebu panggunaan maneh, bisa mbantu nyuda pembuangan limbah lan nangani biaya amarga ngindhari biaya daur ulang, kompos kotamadya, pengumpulan lahan, lan pembakaran. Pengurangan sumber uga nglindhungi sumber daya lan nyuda polusi, kalebu gas rumah kaca sing nyumbang kanggo pemanasan global. ”

Ing taun 2004, RPA nganakake panelitian Siklus Urip karo Franklin Associates kanggo ngukur pengaruh lingkungan kontainer sing bisa digunakake maneh karo sistem sing bisa dibuwang ing pasar pametune. Sepuluh aplikasi produksi seger dianalisis lan asil nuduhake manawa kemasan sing bisa digunakake maneh rata-rata mbutuhake 39% kurang total energi, ngasilake 95% sampah kurang padhet lan ngasilake 29% kurang emisi gas omah kaca. Asil kasebut wis didhukung dening akeh panelitian sabanjure. Ing umume aplikasi sistem kemasan transportasi sing bisa dienggo ngasilake asil lingkungan positif ing ngisor iki:

• Pangurangan kebutuhan kanggo nggawe fasilitas pembuangan sing larang utawa luwih akeh TPA.

• Mbantu target target pangalihan sampah negara lan kabupaten.

• Ndhukung komunitas lokal.

• Ing pungkasan umur sing migunani, bungkus transportasi sing bisa digunakake maneh bisa dikelola kanthi daur ulang plastik lan logam nalika mecah kayu kanggo mulsa malang utawa sprei ternak.

• Ngurangi emisi gas omah kaca lan konsumsi energi umume.

Apa tujuan perusahaan sampeyan kanggo nyuda biaya utawa nyuda jejak lingkungan, bungkus transportasi sing bisa digunakake maneh kudu dipriksa.


Wektu kiriman: Mei-10-2021